monasblandning.blogg.se

Diverse tankar om tillståndet i vardagen och världen. Plus en del gamla blogginlägg och krönikor från mina år inom dagspress.

Jo, 2021 kan nog bli ett riktigt bra år

Publicerad 2021-02-23 11:43:15 i Allmänt,

Malmö har mycket av det jag saknar från London - det är en mångkulturell, internationell stad med ett enormt utbud av mat och kultur. Och samtidigt är stan inte större än att jag har cykelavstånd till jobbet och till havet.

Om något inte blir som en tänkt sig, vad är alternativen? Bita ihop, medan humöret sjunker? Eller försöka hitta en lösning? De som känner mig vet att det är det senare alternativet som oftast gäller för mig.
Inför flytten till Kungälv såg jag fram emot att lära känna nya människor, engagera mig i föreningsliv och samhälle, hitta en ny kör, njuta av allt utbud i Göteborg… När allt detta gått om intet, då hjälper det inte att jobbet är bra och kollegerna trevliga. Själen vill mer. Mer än att dag efter dag traska i stort sett samma vägar (höger eller vänster längs älven), mer än ännu en netflixserie, mer än ännu ett facetimesamtal med vän långt borta.
Ja, jag vet att jag har det bättre än många som av olika skäl varit i princip isolerade i ett år. Det finns alltid många som har det värre, men nu handlar det om mig.
Jag började spana söderut. Kunde det finnas tillräckligt bra och utmanande jobb någonstans? Och efter diverse turer (som jag inte ska avslöja just nu) ”sajnade” jag jobb i Malmö för en tid sedan. Samt inledde en period med ohemult många timmar på mäklarsajter. Genast insåg jag att det i den staden är ett snabbt och brutalt beteende som gäller. Att följa budgivningar var som att se en pingismatch.
Det gäller att veta vad en vill och inte tveka, ”show no mercy”.
Min startsträcka är som bekant kort, och har jag bestämt mig är jag svårslagen. Därför tog det mindre än fyra dygn från intresseanmälan till påskrivet kontrakt. Och ungefär lika länge att få ner adrenalinnivån till normalläge. Och just det – samtidigt förbereda försäljning av min lägenhet i Kungälv.
För mig är Malmö ett av flera ”hemma”. Jag bodde där en period på åttiotalet, medan jag pluggade i Lund. Senare var det i många år platsen för både jobbmöten, nöjen och umgänge med familj och vänner. Jag hittar hyfsat, i alla fall i de mer centrala delarna, jag har några favorithak – och människor som ser fram emot att jag kommer dit.
Lite överraskad, glad och rörd har jag blivit av alla kommentarer; ”så roligt att du kommer hit”, ”helt rätt med Malmö, där kommer du att trivas”, ”jättevälkommen, säg till om du behöver hjälp”. För att inte tala om en 20-plussares fundering apropå mina turer de senaste åren – ”din mentala ålder känns ju inte så där jättehög”.
Nu väntar ett nytt, roligt jobb som väcker lust och glöd och med chefer och kolleger som känns toppen. En ny, härlig lägenhet, en sommar vid Ribban, ett par vaccindoser… Kanske en ny kärlek? Plötsligt känns 2021 som ett väldigt bra år.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela