monasblandning.blogg.se

Diverse tankar om tillståndet i vardagen och världen. Plus en del gamla blogginlägg och krönikor från mina år inom dagspress.

Om ett år har jag facit!

Publicerad 2015-12-31 14:21:01 i Allmänt,

 
Så här i årets sista skälvande timmar ska en väl summera lite, för att kunna starta det nya året en smula klokare. Eller? Kanske är det i stället smartare att inte titta bakåt, inte ta med sig skrapsår och törnar in i det nya utan bara köra på. 
En nyårsfest för länge sedan fick varje gäst sitt årshoroskop, ett collage från diverse dam- och kvällstidningar. Det blev många skratt den kvällen, men hur mycket som sedan visade sig stämma vet jag inte. Mitt eget slog i alla fall inte in den gången, inte ens med generösa tolkningar. Trots det köper jag fortfarande en horoskopbilaga inför det nya året, lägger den i en hylla - och tar fram den i slutet av året för att checka av vad som stämde.
Och det visade sig att spådomarna inför 2015 inte hade många siffror rätt:
Ekonomi: Nej, jag har inte sett till överraskande arv, gåvor eller spelvinster. Om jag inte räknar med de 120 kronorna på Lotto.
Relationer: Stjärnornas utlovade kärlekslycka sket sig totalt. Den som fått mitt hjärta tog det med sig och drog. Och talesättet att vännerna prövas i nöden, det visade sig stämma.
På jobbet: Om än vagt uttryckt så i alla fall inte rent åt skogen. Utlovad framgång kan ju tolkas som mitt nya, fantastiskt roliga jobb?
Hälsa: Att beskrivas som mentalt och fysiskt aktiv över genomsnittet är ju smickrande, men att mitt friluftsliv skulle ge ständigt äppelröda kinder låter både obehagligt och osannolikt. 
Men hur ska jag summera mitt 2015? Starkast är förstås sorgen över uppbrott och olika grader av svek, som jag nog alltid kommer att bära med mig. 
Samtidigt är jag glad över att några nya människor kommit in i mitt liv, och att några andra visat sig ha omtanke och värme i oanade mått. Och jag är glad över att jag haft möjlighet att ge ett par människor chans till nystart och ny vänskap. Musiken har detta år haft ett ännu större utrymme och värde än tidigare, med en rad oförglömliga små och stora spelningar nära och långt borta. Och mina älskade ungar har blivit lite mer flygfärdiga...
Jaha, du undrar vad stjärnorna säger om 2016? Stabil ekonomi utlovas, och jag rekommenderas sparande före spelande. Kärleken ska ha koppling till sång och musik, med en dos fiske och natur, och kanske uppstå i samband med en resa. Jag ska passa mig för alla utom vågar och vattumän. På jobbfronten antyds avancemang eller att jag får en ledande roll, plus resor och beröm - och sång. Stjärnorna tipsar mig om att se upp, le och lyssna till andra men gå vidare själv... Ungefär som vanligt, alltså :)
Det låter ju helt okej - om tolv månader har jag facit... 
Så gott slut och gott nytt, ta hand om dig och var god mot dem du har omkring dig.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela