monasblandning.blogg.se

Diverse tankar om tillståndet i vardagen och världen. Plus en del gamla blogginlägg och krönikor från mina år inom dagspress.

Och så var loppisen avklarad!

Publicerad 2018-07-29 15:31:41 i Allmänt,

Ett glatt gäng med starka armar hämtade det sista från min loppis till den betydligt större loppisen i Karsefors. Tack för hjälpen, killar! Foto: Mona Davidsson
 
Jag trodde skridskor och hjälmar skulle gå direkt, men där trodde jag fel... Nu blir det en gåva till Fritidsbanken i stället! Foto: Mona Davidsson
 
Jag bestämde tidigt att ha en flyttloppis, för att slå alla flugorna på en gång, typ. Mina upplevelser av säljsajter och loppisgrupper har mest handlat om oändlig mängd mejlfrågor, skambud och spekulanter som inte hörs av på utsatt tid.
Så jag bar ut pryttlar och bohag, sorterade efter ”ämne” och presenterade så tilltalande som möjligt. Trodde att jag hade hyfsad koll på vad folk är ute efter. Den kollen var väl inte klockren.
Designfynd och i princip oanvända bruksföremål blev det inte precis slagsmål om. Men ett knippe ouppackade toaborstar (ja, ni vet vad en plockar på sig i kassakön på Ikea...) de försvann i ett nafs. 
Den första timmen var det fullt med folk, och sedan lugnade det sig lite - till och med så att några av mina medhjälpare kunna åka och bada. Och framåt eftermiddagen, när det tömt på riktigt bra och sluttiden var slagen, då kom Ysby BK:s starka gäng och hämtade det sista till sin loppis i Karsefors. Kul att kunna stötta klubben också!
Jag traskade ner en sväng till loppisen, åt en burgare och hejade på en och annan bekant, väldigt nöjd med att gå tomhänt hem. Och att se att kvinnan som gick före mig uppför backen bar på en välbekant lampa, det kändes bra. Hoppas hon kommer att trivas med den :)
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela