monasblandning.blogg.se

Diverse tankar om tillståndet i vardagen och världen. Plus en del gamla blogginlägg och krönikor från mina år inom dagspress.

Musik är glädje och energi

Publicerad 2015-04-30 21:44:07 i Allmänt,

Jag har sagt det förut, men gör det igen: musiken är nödvändig för mig på många olika sätt. Med musik i lurarna traskar jag mina rundor i skog och vid hav, reder i tankarna ut små och stora problem, hittar lösningar på konflikter och vägar att ta mig framåt ur trassliga situationer.  Och min bästa energipåfyllning är att lyssna på levande musik, spelad av duktiga musiker. För något år sedan, när jag var som mest sliten och utarbetad, insåg jag att jag prioriterat fel. Jag landade i tv-soffan kväll efter kväll och orkade inte ta mig iväg dit där någonting hände. 
Inte gav det energi, inte.
Så jag såg till att prioritera det som är viktigt för mig: musik och kulturupplevelser som fyller på mina depåer.
Mycket musik har det blivit!
De senaste tio dagarna är nog ändå lite av rekord. Förra helgen var vi i Växjö där några entusiaster skapat en countryfestival. Växjö country roots festival får förhoppningsvis en fortsättning nästa år, hoppas vi! Ett par dagar senare hörde vi Merit Hemmingson i Halmstadteaterns festvåning en trappa ner. Denna 74-åring hanterar sin hammondorgel som ingen annan. I lördags var det blues på Pärlan, också i Halmstad, och Blue Angela Mood gjorde kvällen glimrande. Och nu senast Ellen Sundberg band, plus fantastiska Statesboro Revue i Immanuelskyrkans café.
Visst ja, vi hade också en körövning med Laholms Gospel, där det nu börjar finnas en körklang och det lilla extra som utmärker kören.
I dagarna har jag också surfat runt på nätet och kollat in sommarens utbud, konserter och festivaler, och börjar forma en slags önskelista att synka med plånbok och semesterschema. Inte alltid så enkelt. Men roligt. För vad vor tillvaron utan musik? Tyst. Och tråkig.
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela