monasblandning.blogg.se

Diverse tankar om tillståndet i vardagen och världen. Plus en del gamla blogginlägg och krönikor från mina år inom dagspress.

London calling

Publicerad 2018-06-25 16:50:59 i Allmänt, London,

Skulpturen heter "The window cleaner" och jag förstår precis hur han känner när han spanar upp mot det okända.
Det började med ett inlägg i en av de Facebook-grupper jag är med i. En kommunikatörskollega berättade att hon var på väg till annat jobb, och därmed var hennes nuvarande utannonserat.
Och jag hade väl egentligen inga konkreta planer på att söka mig vidare, men en är ju nyfiken och kolla annonser är ju alltid kul. För några år sedan, när kommunikatörsjobbet i Halmstads församling var utlyst, skojade jag om att det stod MONA över den annonsen. Det gjorde det denna gång också.
Så jag mejlade iväg en ansökan, och tänkte sedan inte mycket mer på det hela - särskilt som veckorna gick och ingenting hördes.
Sedan är resten, som en säger, historia.
Efter Messenger- och telefonintervjuer, efter intervju på plats med olika grupper, efter att mina referenspersoner förmodligen hade sagt rätt saker blev jag erbjuden jobbet och tackade förstås ja.
Jag får väl erkänna att jag inte riktigt fattade vad jag gav mig in på.
Jag menar, att bara bestämma mig för att flytta till London och jobba i Svenska kyrkan där, det var inte svårt. Att det också skulle handla om små och stora ting - som att sälja en bostad och leta ny plus mycket annat - det liknar jag vid att äta upp en elefant. En tugga i taget. Många tuggor blir det.
En god vän föreslog att jag skulle blogga om det här äventyret, och varför inte?
Så får det bli.
När jag har tid, lust och tillfälle blir det alltså en del blogginlägg på temat London - i vanlig ordning en inte helt genomsorterad blandning av bilder, tankar och erfarenheter.
To be continued...

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela